Παραδίδονται εντός των επόμενων τριών ημερών στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη τα ευρήματα των λειτουργών της Υπηρεσίας οι οποίοι διενήργησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου έλεγχο στο Τμήμα Φορολογίας για τα θέματα της συμμόρφωσης των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Στη συνέχεια τα ευρήματα θα δοθούν στον Έφορο Φορολογίας για σχόλια και σε περίπου δύο εβδομάδες θα σταλούν στη Βουλή. Πάντως, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης διαπιστώνει "μεγάλη πρόοδο" όσον αφορά τη συμμόρφωση των ΠΕΠ με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Τον έλεγχο είχε ζητήσει από τον Γενικό Ελεγκτή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου κατά τη συνεδρία της στις 30 περασμένου Νοεμβρίου. Γύρω στα 150 ΠΕΠ, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, βουλευτές, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρόεδροι της Βουλής και αρχηγοί κομμάτων, τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο του ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.  

Ο έλεγχος στο Τμήμα Φορολογίας, ο οποίος αφορούσε για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου του 2008 και εντεύθεν, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στο κατά πόσον τα ΠΕΠ υπέβαλαν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις και κατά πόσον τους επιβλήθηκε (αν χρειαζόταν να επιβληθεί) ή όχι φορολογία.
 
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι "ο έλεγχος για τα θέματα της συμμόρφωσης των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, και τις επόμενες τρεις μέρες θα είναι έτοιμοι οι συνάδελφοι να παραδώσουν τα ευρήματά τους".
 
"Όπως επιβάλλει η ελεγκτική διαδικασία, τα ευρήματα θα σταλούν πρώτα στο Τμήμα Φορολογίας για επιβεβαίωση/σχόλια και ακολούθως, περίπου σε δύο εβδομάδες, στη Βουλή", σημείωσε.  
 
Κληθείς να προβεί σε ένα γενικό σχόλιο επί των ευρημάτων, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι "υπάρχει σίγουρα μια συν τω χρόνω μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη συμμόρφωση των ΠΕΠ" με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ