Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζει ακόμα η Κύπρος, αλλά και των θετικών προοπτικών που διαθέτει, δήλωσε ότι αναλαμβάνει εκ νέου τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ο Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας την ετοιμότητα του ιδίου και των συνεργατών του να κρατήσουν σταθερή την πορεία του τόπου.  
 
Σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Οικονομικών, με την ευκαιρία της ανάληψης εκ νέου των καθηκόντων του, παρουσία των συνεργατών του και του προσωπικού του Υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του Υπουργείου, ευχαριστώντας τους για την προσπάθειά τους, τη δουλειά τους, καθώς και για τη συνέπεια και τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
 
Σημείωσε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2013, η οικονομία ήταν υπό κατάρρευση, ωστόσο από νωρίς διαπίστωσε ότι σε αυτό το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του υπήρχαν άνθρωποι πάνω στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί.
 
"Περάσαμε και έπρεπε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε μια δύσκολη αποστολή. Αλλά μέσα κι από τη δική σας προσπάθεια, μέσα από τη δική σας συμβολή έχουμε πετύχει πολλά. Η χώρα μας στέκεται στα πόδια της. Δημιουργήσαμε συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης που επέτρεψαν στις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας μας να μας οδηγήσουν σε έξοδο από την πιο βαθιά ύφεση που αντιμετώπισε η χώρα μας μετά το 1974", είπε.
 
"Είμαστε σε θέση, μπορούμε σήμερα με μεγαλύτερη άνεση να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που παραμένουν, και δεν υπάρχει αμφιβολία, βεβαίως και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και πολλές φορές έχω αναφέρει ότι έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη, κι είναι ακριβώς με πλήρη συναίσθηση και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε ακόμη, αλλά και των θετικών προοπτικών που η πατρίδα μας διαθέτει, που αναλαμβάνω σήμερα εκ νέου την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών", σημείωσε.
 
"Το Υπουργείο Οικονομικών είναι πράγματι και δύσκολο και απαιτητικό, αλλά είναι και το καλύτερο Υπουργείο επειδή έχει όλους εσάς", είπε ο Χάρης Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο προσωπικό του Υπουργείου.
 
Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες, συνέχισε, "αλλά είμαστε πανέτοιμοι να τις διαχειριστούμε, όπως είμαστε και πανέτοιμοι να δουλέψουμε για να εδραιώσουμε και να ενδυναμώσουμε και τις θετικές προοπτικές που η χώρα μας διαθέτει".
 
"Είμαι βέβαιος, το ξέρω, ότι και για το επόμενο διάστημα θα μπορώ να βασιστώ πάνω σας, ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ότι θα συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια, ότι θα κρατήσουμε σταθερή την πορεία για το καλό του τόπου μας, για το καλό των συμπολιτών μας", κατέληξε ο Υπουργός.
 
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρήστος Πατσαλίδης, ανέφερε πως ο επαναδιορισμός του είναι αποτέλεσμα της καθολικής αναγνώρισης και της καθοριστικής συμβολής του στο χειρισμό της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά το 1974, της επιτυχούς εξόδου από το μνημόνιο και της επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε δημοσιονομικό πλεόνασμα και σε μείωση της ανεργίας.
 
"Η συνέχιση της παρουσίας σας στο πηδάλιο του Υπουργείου Οικονομικών διατηρεί και ενισχύει τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και ασφάλεια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε" είπε, σημειώνοντας ότι προβλήματα και προκλήσεις πάντοτε θα υπάρχουν στο Υπουργείο Οικονομικών, για να διαβεβαιώσει τον Υπουργό ότι η στήριξη όλων προς το πρόσωπό του θα είναι συνεχής, σταθερή και αδιάλειπτη.
 
Αναφερόμενη στα γεγονότα του 2013, η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου είπε πως ο Υπουργός Οικονομικών ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων επάξια και αποτελεσματικά, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο, ώστε όλοι συντονισμένα να ενσκήψουν με αφοσίωση στην τιτάνια προσπάθεια για τη σωτηρία της Κύπρου.
 
"Με τον άρτιο συντονισμό, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, καταφέρατε να αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαχείριση τόσο των υποχρεώσεων προς τους δανειστές μας όσο και προς την κοινωνία. Καταφέρατε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία πολλές από τις διαρθρωτικές αδυναμίες που αντιμετωπίζαμε ως κράτος βάζοντας γερά τα θεμέλια της χρηματοοικονομικής μεταρρύθμισης", είπε.
 
Ειδική αναφορά έκανε στην προσωπική ευαισθησία και το ήθος του Υπουργού σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας που πρέπει να διέπει όλους τους αξιωματούχους του κράτους, καθώς και στην επιρροή του σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και διαβεβαίωσε ότι η άψογη συνεργασία τους θα συνεχιστεί.
 
Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίου, είπε πως ο Χάρης Γεωργιάδης πλοήγησε με  επιτυχία το πλοίο της κυπριακής οικονομίας μέσα από συμπληγάδες την προηγούμενη πενταετία. "Είμαστε σίγουροι ότι με την ίδια επιτυχία θα ηγηθείτε της προσπάθειας για ανάπτυξη της χώρας μας και αυτή την πενταετία. Θα μας βρείτε σύμμαχους και αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια", κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ