Με βολές κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά, ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
 
"Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έμειναν 3 χρόνια σε μνημόνια. Η Κύπρος έμεινε μόνο 2 χρόνια και τώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 3.3%.Στην Ελλάδα όμως τα Μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα αλλά και την ανικανότητα των λαϊκιστών! Δεξιών και αριστερών" τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι ύστερα από τρία μνημόνια 1,5 εκατ. Έλληνες είναι κάτω από τo όριo της φτώχειας, η μερική απασχόληση, μαύρη και απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς.
 
Στην συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε πάλι ό,τι να` ναι, όπως το καλοκαίρι του 2015. "Πέρυσι τον Ιούνιο λέγατε ότι η απαίτηση του ΔΝΤ στην οποία υποτίθεται ότι αντιστεκόσασταν ήταν 3.6 δις μέτρα. Και σήμερα φέρνετε 4.9 δις μέτρα.1.3 δις παραπάνω μέτρα!", τονίζοντας ότι αυτό "δεν είναι απειρία, είναι μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής".
 
Ο κ. Θεοδωράκης, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ξεχάσει τους επενδυτές, αν δεν ξεμπλέξει "με την βαριά φορολογία, την ατέλειωτη γραφειοκρατία και την καθυστέρηση έγκρισης αδειοδοτήσεων".
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε, το κόμμα του θα ψηφίσει μόνο τα άρθρα, που αφορούν στην φορολογική εξίσωση βουλευτών και πολιτών και την μείωση των φορολογικών βαρών των βουλευτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ