Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης σημείωσε νέο υψηλό έξι ετών τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 56,7 μονάδες τον Απρίλιο από 56,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

Η ανάπτυξη ενισχύθηκε σε μεταποίηση και υπηρεσίες σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 56,2 μονάδες από 56,0 τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός PMI σκαρφάλωσε στις 56,8 μονάδες από 56,2 τον προηγούμενο μήνα.

"Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει κάνει μια ισχυρή αρχή στο δεύτερο τρίμηνο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit και πρόσθεσε: "Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI του Απριλίου διαμορφώνεται σε επίπεδα συμβατά με ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ, μέγεθος ενισχυμένο από το 0,6% του α΄ τριμήνου. Η ισχυρή ανάπτυξη, εάν διατηρηθεί, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανοδικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των οικονομολόγων για το 2017".