Η γερμανική εταιρεία κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Bosch ανακοίνωση την Τετάρτη ότι θα πληρώσει γύρω στα $327,5 εκατ. (€303 εκατ.) σε αποζημιώσεις για αγοραστές και αντιπροσώπους αυτοκινήτων ντίζελ της Volkswagen που έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο "ντίζελγκεϊτ”.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Bosch κατασκεύασε μερικά από τα μέρη που αποτελούν το εξελιγμένο λογισμικό γνωστό ως "νικάει συσκευές" που εγκατέστησε η VW σε περίπου 11 εκατ. μηχανές ντίζελ ανά το παγκόσμιο για να μειώσει τις εκπομπές κατά την διενέργεια ελέγχων.

Σε ανακοίνωσή της η Bosch αναφέρει ότι με μια συμφωνία αποζημιώσεων "θα γίνει ο διακανονισμός των απαιτήσεων καταναλωτών και αντιπροσώπων χρησιμοποιημένων οχημάτων εναντίον της εταιρείας Robert Bosch GmbH, των συνδεδεμένων εταιρειών της, των εργαζομένων και των διευθυντών της" στις ΗΠΑ.

Οι πελάτες από τις ΗΠΑ που αγόρασαν οχήματα από την Volskwagen και την Audi με μηχανές ντίζελ δύο λίτρων που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2016 θα λάβουν αποζημιώσεις.

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή στην Καλιφόρνια με την ακρόαση να έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ