Την αναβολή της εορταστικής εκδήλωσης για τα εγκαίνια των μεταλλείων Ολυμπιάδας που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν η Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός. Η ανακοίνωση πυροδότησε φήμες περί αποχώρησής της καναδικής εταιρείας από την Ελλάδα. Επισήμως ωστόσο η εταιρεία αρκέστηκε σε μια λιτή ανακοίνωση ότι αναβάλει την τελετή εγκαινίων στις μεταλλευτικές  εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας μέχρι νεωτέρας.

Ανεπισήμως ωστόσο διαχέονται πληροφορίες περί δυσαρέσκειας της Ελληνικός Χρυσός και της Eldorado Gold μετά την απόφαση την περασμένη εβδομάδα του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Γ. Σταθάκη να ξεκινήσει τη διαδικασία διαιτησίας. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η αναβολή συνδέεται με σκέψεις της Eldorado Gold περί αποχώρησης από το μεγαλύτερο εν εξελίξει project της εταιρείας διεθνώς. 

Η διελκυστίνδα αφορά στην εκκρεμότητα της αδειοδότησης του εργοστασίου και των συνοδών εγκαταστάσεων του έργου., η χορήγηση της οποίας βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης η διαιτησία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.  

Με ανακοίνωσή του εξάλλου το Σωματείο των 971 εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας ζητά ξεκάθαρη ενημέρωση το συντομότερο δυνατό από το υπουργείο για τις προθέσεις του και προαναγγέλλει νέο γύρο κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.