Εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου ανακοίνωσε η ABN Amro. Ειδικότερα, τα κέρδη της ολλανδικής τράπεζας έφτασαν στα 938 εκατ. ευρώ, έναντι 380 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2016, ενισχυμένα από τα κέρδη ύψους 200 εκατ. ευρώ που κατέγραψε από την πώληση του Private Banking Asia.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη στα 750 εκατ. ευρώ. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 1,59 δισ. ευρώ του β’ τριμήνου της προηγούμενης χρονιάς, ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

H τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει προμέρισμα ύψους 0,65 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο δείκτης CET 1 διαμορφώθηκε στις 30 Ιουνίου στο 17,6%. 

"Οι τάσεις κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του έτους ήταν σε γενικές γραμμές θετικές, υποστηριζόμενες από τη συνεχή ανάπτυξη της ολλανδικής οικονομίας" ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Kees van Dijkhuizen. 

Σημειώνεται ότι από τη διάσωσή της από το ολλανδικό κράτος το 2008, η ABN Amro έχει προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των λειτουργιών της και του προσανατολισμού της στην ολλανδική αγορά, έχοντας εν τω μεταξύ κόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι συγκεκριμένες κινήσεις κατάφεραν να μειώσουν το δείκτη κόστους προς έσοδα στο 57,4%, σε σχέση με το 61,8% που ήταν ένα χρόνο πριν.