Εντυπωσιακή άνοδο 24% καταγράφει η μετοχή της Dynegy Inc, η οποία άγγιξε στις προσυνεδριακές συναλλαγές υψηλά τριών μηνών. Η άνοδος της μετοχής ήρθε ως αποτέλεσμα δημοσιεύματος της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η ανταγωνίστρια εταιρεία Vistra Energy προσέγγισε την Dynegy σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς. 

Ο αναλυτής της SunTrust Robinson Humphrey, Ali Agha, ανέφερε σύμφωνα με ξένα πρακτορεία ότι με βάση την ανάλυσή του προκύπτει καθαρή αξία ενεργητικού 14 δολ. ανά μετοχή για την Dynegy, ποσό το οποίο είναι υψηλότερο κατά 93% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος (των 7,26 δολ.). πρόσθεσε παράλληλα πως θα οδηγούσε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα περίπου 1,84 δισ. δολ. 

Πιθανή εξαγορά της Dynegy από την Vistra έχει νόημα από στρατηγικής πλευράς καθώς θα επέτρεπε στην Vistra να διαφοροποιηθεί στην αγορά ενέργειας.

Η μετοχή της Dynegy διαπραγματευόταν στα 8,99 δολάρια λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Φεβρουαρίου. Η μετοχή καταγράφει πτώση 14% από τις αρχές του έτους, ενώ η μετοχή της Vistra έχει υποχωρήσει κατά 4,5%.