Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν 35 δισ. δολάρια όταν οι αγορές παγκοσμίως ταρακουνήθηκαν από την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Billionaires Index του Bloomberg.

Ο Bill Gates, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με 86,8 δισ. δολάρια, έχασε 1 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της Microsoft Corp υποχώρησαν 2,8%, το περισσότερο σε ένα χρόνο.

Ο συνιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, ο οποίος για διαφορά 4 δισ. δολαρίων έχασε την πρωτιά από τον Gates, υποχώρησε στην τρίτη θέση αφού έχασε 1,7 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 2,2%.

Ο Ισπανός μεγιστάνας Amancio Ortega έχασε 355 εκατ. δολάρια και τερμάτισε δεύτερος στη λίστα με 83,2 δισ. δολάρια.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες παγκοσμίως υποχώρησαν καθώς ο Λευκός Οίκος επλήγη από πολιτική αναταραχή, με τις σχέσεις του προέδρου Trump με τη Ρωσία και την απόλυση του διευθυντού του FBI, James Comey.

Οι δείκτες στην αμερικανική αγορά κατέγραψαν τις υψηλότερες απώλειες από το Σεπτέμβριο, με το Nasdaq να σημειώνει πτώση 2,6%.

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckeberg, δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα καθώς έχασε 2 δισ. δολάρια, όταν η μετοχή της υποχώρησε 3,3%. Ο Zuckerberg είναι ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στη γη με 62,3 δισ. δολάρια.

Ο Trump, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει περιουσία καθαρής αξίας 3 δισ. δολαρίων και δεν έχει κάποια θέση στο δείκτη Bloomberg.

Συνολικά η περιουσία των 500 ανθρώπων που εμφανίζονται στο δείκτη, ανέρχεται σε 4,9 τρισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 455 δισ. δολάρια το 2017.