Η Philips Lighting ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να βελτιώσει περαιτέρω τις εκτιμήσεις για το προσαρμοσμένο περιθώριο του 2017, καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών στο α΄ τρίμηνο και βελτιωμένες συγκρίσιμες πωλήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα EBITA αυξήθηκαν 17% στα 142 εκατ. ευρώ από τα 121 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Η ολλανδική εταιρεία, η οποία διαχωρίστηκε από τη Philips πέρυσι, τόνισε πως οι πωλήσεις στη διάρκεια της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,69 δισ. ευρώ από τα 1,70 δισ. ευρώ.

Σε συγκρίσιμη βάση, η πτώση στις πωλήσεις επιβραδύνθηκε στο -0,8%, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία τόνισε πως είναι σε καλό δρόμο για να βελτιώσει περαιτέρω το προσαρμοσμένο περιθώριο ΕΒΙΤΑ κατά 50 μονάδες στις 100 μονάδες βάσης το 2017, αντίστοιχα με τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις για σταδιακή βελτίωση του προσαρμοσμένου περιθωρίου στο 11% από το 13%, και να εμφανίσει ισχυρές ταμειακές ροές.

"Ενώ παραμένουμε επιφυλακτικοί δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, είμαστε δεσμευμένοι στη φιλοδοξία μας για επιστροφή σε θετικό ρυθμό αύξησης των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά τη διάρκεια του έτους", τόνισε η εταιρεία προϊόντων φωτισμού.