Δήλωσή με την οποία θα ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν έχει μπει ακόμα στην διαδικασία σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα κάνει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στον απόηχο της ονοματολογίας και των "πονταρισμάτων" για νέους Υπουργούς, που ξεκίνησαν από το βράδυ της ανακήρυξής του.

Καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής των αντιπροσώπων στις 28 Φεβρουαρίου, έχει όλο το χρόνο να επιλέξει τους συνεργάτες του, αφού πρώτα διαβουλευθεί μαζί τους και με την Πινδάρου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι πολύ πιθανό σήμερα να υπάρξει προεδρική παρέμβαση, προκειμένου να χαλιναγωγηθεί η ακατάσχετη σεναριολογία.

Ο ΠτΔ θα "κλείσει" την ονοματολογία με γραπτή δήλωση

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι σφόδρα ενοχλημένος και με δήλωσή του θα ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν έχει μπει ακόμα στην διαδικασία σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς αυτό που προέχει σε αυτό το στάδιο είναι να μιλήσει με τους υπουργούς του, τους οποίος αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη σε συνεδρίαση την οποία θα συγκαλέσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε, ήδη, τις προτεραιότητες, ζητώντας από κάθε Υπουργό να καταγράψει τις εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά την προσφυγική πολιτική, την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.