Η συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας στον οικονομικό τομέα και ειδικότερα σε θέματα τεχνολογίας, εκπαίδευσης, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδύσεων θα είναι στο επίκεντρο επιχειρηματικού και επενδυτικού σεμιναρίου που διοργανώνουν αύριο Παρασκευή, στη Λεμεσό, το ΚΕΒΕ, ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο.

Τονίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης του φόρουμ αυτού στο οποίο θα συμμετάσχουν γύρω στους 200 συνέδρους από την Κύπρο, τη Ρωσία καθώς και από την κοινότητα των Ρώσων που ζουν στη Λεμεσό, ο Διευθυντής του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Άντης Ναθαναήλ επεσήμανε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ιδιαίτερα το γεγονός πως αυτό πραγματοποιείται λίγο πριν την επίσκεψη και τις επαφές που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα, στις 23 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Ναθαναήλ υπογράμμισε πως κάθε επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έχει τεράστια σημασία "και από πολιτική και από οικονομική και από κάθε πλευρά". Πρόσθεσε πως "μια ομάδα επιχειρηματιών θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Ευγένιος Ευγενίου".
 
Ο κ. Ναθαναήλ είπε πως αυτή είναι η 10η χρονιά που διοργανώνεται το σεμινάριο αυτό, και επεσήμανε πως "οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας στον οικονομικό τομέα είναι κάτι περισσότερο από άριστες".
 
"Ίσως η Κύπρος να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμμεσων επενδύσεων στη Ρωσία - και μιλάμε για τις επενδύσεις που γίνονται μέσω Κύπρου στη Ρωσία - λόγω των μακροχρόνιων καλών σχέσεων που έχουμε με τη Ρωσία, του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, της αποφυγής διπλής φορολογίας και γενικά του καλού επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας", πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμη πως μεταξύ των ομιλητών στο αυριανό σεμινάριο θα είναι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ