Κατά 26% εκτινάχθηκαν οι μετοχές της Rice Energy στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε μια συμφωνία για την εξαγορά της από την EQT Corp, έναντι 6,7 δισ. δολαρίων.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η EQT θα πληρώσει 0,37% των μετοχών της και 5,30 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Rice. Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, η μετοχή της Rice αποτιμάται στα 27,04 δολάρια η κάθε μία, που αποτελεί premium 37%.

Η μετοχή της EQT υποχωρεί 6,4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ΄ τρίμηνο.

Η EQT θα αποκτήσει τα midstream assets της Rice, που περιλαμβάνουν το 92% της Rice Midstream GP Holdings, εταιρεία η οποία ελέγχει το 100% των δικαιωμάτων διανομής του γενικού εταίρου και το 28% των συμφερόντων περιορισμένου εταίρου της Rice Midstream Partners.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EQT, Steve Schlotterbeck, δήλωσε πως αυτή η συναλλαγή φέρνει μαζί δύο από τους κορυφαίους παραγωγούς Marcellus και Utica για να σχηματίσουν μια λειτουργική θέση φυσικού αερίου που θα είναι χωρίς σύγκριση στη βιομηχανία.