Για καταστροφή της πραγματικής οικονομίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, η οποία δια του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, δίνει απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια και επισημαίνει: "Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα: Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016. Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα".

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράλληλα, σημειώνει πως σε λίγες ημέρες η συγκυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. "Με αυτήν την κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων", αναφέρει ο κ. Κικίλιας.