Με στόχο την προβολή της Κύπρου ως ελκυστικός προορισμός για επαγγελματίες και επενδυτές από τρίτες χώρες στον χώρο των Επενδυτικών Ταμείων και Διαχείρισης Επενδυτικών Ταμείων, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Κυπρο-Ρωσσικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με την εταιρεία K. Treppides & Co Limited, πραγματοποίησαν συνέδριο στις 15 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, με θέμα "Τα Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο: Ελκυστικός προορισμός ”.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων στην Κύπρο, καθώς επίσης και τον ρόλο της Εποπτικής Αρχής στην αγορά των Επενδυτικών Ταμείων. 

Σύμφωνα με τον κύριο Μάριο Κοσμά, Διευθύνων Συνέταιρο της Κ. Treppides & Co Limited, η Κύπρος συνεχίζει να πρωτοπορεί ως κέντρο παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκαταλέγεται ως ανερχόμενο κέντρο εγκαθίδρυσης και εργασίας Επενδυτικών Ταμείων.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Ανδρέας Ανδρέου διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή ως η Εποπτική Αρχή σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον συγκεκριμένο τομέα έτσι ώστε να αναπτυχθεί κάτω από ένα υγιές και ανταγωνιστικό νομικό πλαίσιο, πάντα μέσα στο νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Treppides_1

Ο πρόεδρος του CIFA, και πρόεδρος της KPMG κ. Άγγελος Γρηγοριάδης επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος εργάζεται με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί πρωτοπόρο κέντρο για επενδυτικά ταμεία.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εμπειρογνώμονες της Κ. Treppides & Co Limited στις διάφορες πιθανές δομές επενδυτικών ταμείων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καθώς επίσης και στα σχετικά φορολογικά πλαίσια στα οποία υπόκεινται τα επενδυτικά ταμεία και οι εξωτερικοί διαχειριστές τους. 

Επίσης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για όλες τις επερχόμενες αλλαγές των νομικών πλαισίων σχετικά με το θέμα του συνεδρίου και ακούσαν προσωπικές εμπειρίες από Ρώσσους και ξένους τρίτων χωρών οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει Επενδυτικά Ταμεία και Εξωτερικούς Διαχειριστές Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο από όπου διεκπεραιώνουν επενδύσεις στην Κύπρο και ανά το παγκόσμιο.

Το τμήμα παροχής συμβουλών για επενδυτικά ταμεία της K. Treppides & Co Limited αποτελείται από εμπειρογνώμονες οι οποίοι έχουν εκτενή εμπειρία στον τομέα και οι οποίοι εξυπηρετούν την πλειοψηφία των ενεργών επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.