Ο Richard Thaler μπορεί να κατάφερε να χτίσει μια "γέφυρα μεταξύ της οικονομικής και ψυχολογικής ανάλυσης της λήψης ατομικών αποφάσεων", όπως εξήγησε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ. Και ίσως "τα εμπειρικά ευρήματά του να βοήθησαν στη δημιουργία του νέου και ταχέως αναπτυσσόμενου πεδίου της συμπεριφορικής οικονομίας", ωστόσο όταν πρόκειται για τη χρηματιστηριακή αγορά, δηλώνει το ίδιο μπερδεμένος με όλους. 

"Φαίνεται πως ζούμε την πιο επικίνδυνη στιγμή της ζωής μας και όμως η χρηματιστηριακή αγορά μοιάζει να βρίσκεται σε νηνεμία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Σικάγο σε συνέντευξή του στο Bloomberg ερωτηθείς για την χαμηλή μεταβλητότητα στις αγορές και την συνεχή αισιοδοξία των επενδυτών. "Παραδέχομαι ότι δεν το καταλαβαίνω”, πρόσθεσε  ο ίδιος. 

Σημειώνεται ότι η Wall Street έχει πετύχει επαναλαμβανόμενα ρεκόρ από την εκλογή του Donald Trump τον περασμένο Νοέμβριο εν μέσω σταθερής ανάπτυξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και των προσδοκιών για χαμηλότερους φόρους, αν και η πολιτική δράση στην Ουάσιγκτον ήταν περιορισμένη. Ο Thaler εξέφρασε αμφιβολίες για τη χαμηλή μεταβλητότητα και τη συνεχή αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών.

"Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι νευρικός και όταν οι επενδυτές είναι νευρικοί, είναι επιρρεπείς στο να αγχωθούν", δήλωσε ο Thaler προσθέτοντας ωστόσο πως"τίποτα δεν φαίνεται να φοβίζει την αγορά”. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν τα κέρδη της αγοράς βασίζονται στις προσδοκίες για φορολογική μεταρρύθμιση, τότε "σίγουρα οι επενδυτές θα έπρεπε να έχουν χάσει την πίστη τους ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν ξέρει "από πού μπορεί κανείς να αποκτήσει την εμπιστοσύνη" ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί.