Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν ο Dow Jones και ο S&P 500, την Παρασκευή, με τον Nasdaq να καταφέρνει να εξασφαλίσει θετικό πρόσημο, κλείνοντας μάλιστα σε επίπεδα - ρεκόρ. Πάντως, σε επίπεδο εβδομάδας, οι δείκτες σημείωσαν ισχυρά κέρδη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,01% στις 22.773,67 μονάδες, βάζοντας τέλος στο επταήμερο ανοδικό σερί, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 2.549,33 μονάδες, εγκαταλείποντας τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά και το 8ήμερο σερί σε "πράσινο" έδαφος. O τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 6.590,18 μονάδες, ήτοι νέο ρεκόρ. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow κέρδισε 1,7%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,2% και ο Nasdaq γνώρισε άνοδο 1,5%. 

Όσον αφορά στη "διολίσθηση" των δεικτών της Wall Street την Παρασκευή, λόγος ήταν τα τελευταία αποθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία έχασε θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά στα τελευταία επτά χρόνια, τον Σεπτέμβριο, λόγω των επιπτώσεων από τους τυφώνες σε Φλόριντα και Τέξας. Οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 33.000 τον Σεπτέμβριο. 

Με τα σημερινά στοιχεία μπαίνει τέλος σε επτά χρόνια συνεχόμενης αύξησης της απασχόλησης. Η πτώση αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την μείωση των θέσεων εργασία σε εστιατόρια και τις χαμηλότερες προσλήψεις σε άλλους κλάδους, λόγω των Ίρμα και Χάρβεϊ. Στο μεταξύ, πάντως, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε από το 4,4%, στο 4,2%, επίπεδο στο οποίο δεν έχει βρεθεί ξανά από τις αρχές του 2001.

Οι επιδόσεις της αμερικανικής αγοράς εργασίας συνιστά καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, η οποία σύμφωνα με τα πρόσφατα μηνύματα από την Federal Reserve, βαίνει προς περαιτέρω σύσφιγξη, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.