Στο "κόκκινο" διολισθαίνουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οδεύοντας προς την τρίτη διαδοχική τους συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τις ανταλλαγές απειλών μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό αίσθημα.

Πράγματι, η αβεβαιότητα είναι διάχυτη στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Σήμερα, η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε το λεπτομερές σχέδιό της για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, κλιμακώνοντας την ένταση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι έχει "χάσει τα λογικά του". Αυτά, μετά από τις χθεσινές προειδοποιήσεις Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα, προς την οποία διεμήνυσε πως εάν συνεχίσει την τακτική των απειλών, η απάντηση θα είναι "φωτιά και οργή". 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38%, ήτοι κατά περίπου 100 μονάδες, στις 21.964,61 μονάδες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις μετοχές της Goldman Sachs (-1,37%) και της JP Morgan (-0,83%), αλλά και των Microsoft (-0,90%) και Apple (-0,89%) που διαμορφώνονται στον "πάτο" του δείκτη. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,47% στις 2.462,49 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,65% αγγίζοντας τις 6.311,16 μονάδες. 

"Βουτιά" της τάξεως του 4% υφίσταται η μετοχή της Macy’s, έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τη αγοράς που όμως απογοητεύτηκε από τις εκτιμήσεις της εταιρείας για το μέλλον. Παράλληλα, κατά 15% "κατρακυλά" η μετοχή της Blue Apron, στον απόηχο των μεγεθών που ανακοίνωσε.

Έδαφος κερδίζουν, εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού, με το αμερικανικό WTI να γνωρίζει κέρδη της τάξεως του 0,50%, μετά από την πτώση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ. 

Σε ανοδική τροχιά κινείται και ο χρυσός, φθάνοντας σε υψηλό δύο μηνών, καθώς συνεχίζει να επωφελείται από το κλίμα ανησυχίας που "πυροδοτούν" τα γεωπολιτικά, λειτουργώντας ως "ασφαλές καταφύγιο".

Στο μέτωπο της οικονομίας,  ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 244.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα, υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό παραμένουν αδύναμες. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας σήμερα.