Με αρνητικά πρόσημα αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, όπως προμηνύουν τα futures, με τους επενδυτές να διατηρούν την προσοχή τους στραμμένη στον ρητορικό πόλεμο ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. 

Σήμερα, η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε το λεπτομερές σχέδιό της για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, πλειοδοτώντας στην αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει "χάσει τα λογικά του".

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ, πως περαιτέρω απειλές από τη Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπιστούν με "φωτιά" και με "οργή".

Τα σχόλια αυτά εγείρουν ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο εθνών, κάτι που επηρεάζει αρνητικά και τις αγορές.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 51 μονάδες, ενώ αυτά του S&P 500 και του Nasdaq 100 χάνουν  9,25 και 36 μονάδες αντίστοιχα.

Στο μέτωπο της οικονομίας,  ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 244.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείου Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 240.000. 

Παράλληλα, υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό παραμένουν αδύναμες. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας σήμερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 0,2%.