Με μικρά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στις συναλλαγές της Παρασκευής αντλώντας ώθηση από το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών δεικτών χθες στη Wall Street παρά την πολιτική αβεβαιότητα εν μέσω των ισχυρών κλυδωνισμών που γνωρίζει η κυβέρνηση Trump.

Τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες αν και η αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον παραμένει στο προσκήνιο. Η πολιτική αναταραχή αναμένεται να συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς το Κογκρέσο ζητά να χυθεί άπλετο φως στις σχέσεις στενών συνεργατών του προέδρου Trump με Ρώσους αξιωματούχους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι αποτελεί το θύμα σε ένα "κυνήγι μαγισσών", επαναλαμβάνοντας ότι η Μόσχα δεν είχε καμία ανάμειξη στην προεκλογική του καμπάνια.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική κρίση στη Βραζιλία εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών. Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για διαφθορά, ο πρόεδρος της χώρας Michel Temet διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, προσθέτοντας ότι όλες οι κατηγορίες θα απορριφθούν στην έρευνα που διεξάγει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 389,42 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,1% στις 12.604,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 5.298,37 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.459,30 μονάδες.