Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή καθώς επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά ότι η κυβέρνηση του Donald Trump θα παρουσιάσει σύντομα το σχέδιο της για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 10 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 2 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq-100 κερδίζουν 5,5 μονάδες.

Τα κέρδη έρχονται μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών την Πέμπτη στον απόηχο των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες.

Το επενδυτικό αίσθημα ενισχύουν σήμερα ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών  Steven Mnuchin ότι ο πρόεδρος Trump θα ανακοινώσει στο κοντινό μέλλον το σχέδιο του για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν ταυτόχρονα τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία λίγο πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά της τρομοκρατίας μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου κατά αστυνομικών χθες το βράδυ στα Ιλίσια Πεδία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να σχολιάσει την επίθεση με ανάρτηση του στο Twitter, όπως το συνηθίζει. "Άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανέχεται αυτό για πολύ ακόμη. Θα έχει μεγάλη επίπτωση στις προεδρικές εκλογές", έγραψε ο Trump.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ άλλων, η General Electric ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ και η Honeywell International Inc.κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις. Η  Visa ανακοίνωσε χθες το βράδυ καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα.

Στον αντίποδα, τα έσοδα της Schlumberger δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, ενώ και η Mattel έχασε τις εκτιμήσεις.

Οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους αργότερα στους δείκτες PMI για την οικονομική δραστηριότητα και στα στοιχεία για τις πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών. Τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά λίγο μετά το άνοιγμα των αγορών.